Hava Kargo Taşımacılığının Avantajları

Image
Image
  • 2023-03-23 19:02:34
  • Lojistik

Taşımacılık ve kargo işlemi, herhangi bir malı ya da eşyayı belirli bir yerden istenilen yere ulaştırılmasını sağlar. Bu ulaşım için birçok farklı yol bulunmaktadır. Bunlarsan biride hava kargosudur.

Hava kargosunun birçok avantajı bulunmaktadır. Müşterilerin hız beklentisini üst düzeyde karşılayan hava kargosu, bunun yanı sıra pek çok artıya sahiptir. en önemli avantajlarından biri olan hızlı taşıma ile envanter maliyetinin azalmasına katkı sağlayan sistemi, güvenlik anlamında da beklentiyi karşılamaktadır.

Birçok ülkenin tercih ettiği hava kargosunun avantajlarından bir diğeri ise hassas yükleri hasarsız bir şekilde taşıma seçeneği sunmasıdır. Yurtdışından almak istediğiniz hassas bir ürünü hava kargosu ile hızlı bir şekilde teslim alabilirsiniz.

Gümrük işlemlerinde kolaylaştırılmış prosedürlere ilerleyen bu taşıma sistemi hızlı işleyişi ile lojistik sistemi sayesinde esnek planlama avantajları sunmaktadır. Yaşanması mümkün olan olumsuzlukları ortadan kaldıran hava kargo sistemi, ülkeler arasındaki ticarette çok sık tercih edilmektedir. Bozulma riski taşıyan ilaç ve aşı gibi tıbbi malzemelerde hava kargo ile kolaylıkla teslim edilmektedir.

En ekonomik çözümlerden biri olan hava kargo taşımacılığı, her sistemde olduğu gibi olumu ve olumsuz yönleri ile sunulmaktadır. Avantajları daha üstün olsa da yüklerin emanet edileceği sistemin her yönünü bilmek kişiler için ideal çözümler sunacaktır. Uçak yakıtlarının pahalı olması nedeni ile taşıma fiyatı yüksek olan bu işlemde bütçe konusu oldukça önemlidir. tüm bunlara rağmen en hızlı ulaştırma hizmeti veren yöntem hava kargo yöntemidir.

 

Hava Kargo Taşımacılığı Nedir?

Hava kargo taşımacılığı, kimyasal ürünlerin, ısıya duyarlı maddelerin, arabaların ya da ileri teknoloji ürünlerin taşındığı bir kargo yöntemidir. Dünyada kargo hizmetlerinin %8’i hava kargo taşımacılığı ile sağlanır.

Hava kargo taşımacılığı, mutlaka doğru bir şekilde yapılmalıdır ve değerli olan ürünlerin bu kargo yöntemi ile taşınması gerekir. Bu kargo işleminde hem havalimanına hem de eve teslimat seçenekleri bulunduğu için müşterilerin firma ile buna göre bir anlaşma yapması gerekir.

Türkiye’de hava kargo taşımacılığı en çok yurtdışına ürün göndermek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu şekilde hiçbir sorun yaşanmadan bir ürün diğer ülkeye taşınacaktır.

Hava kargo işleminde doğru planlama ve titizlik ile yürütülmesi gerekir ve teslimat süreçlerinde rüzgarın yönü ve hava durumunun doğuracağı sonuçlar göz önüne alınmalıdır.

 

Hava Kargo Özellikleri Nelerdir?

Hava kargo işleminde hesaba katılması gereken birçok unsur bulunmaktadır. Taşıma sırasında kullanılacak olan uçakların yük kapasitesi, birim maliyeti ve boş koltuk kalıp kalmaması gibi detayların yanı sıra taşımanın yapılacağı saat ve gün aralığındaki hava durumu da bir hayli önem taşımaktadır. Meteorolojik koşullar nedeni ile geciken ya da iptal edilen uçuşlar bulunabilir. Meteorolojik takipler yapılarak uçuşun planlanması gerekir.

Dünya genelinde yayılan havayolu sistemleri kargo işlemleri için olanaklar sunmaktadır. Tarifeli ve planlı bir şekilde yapılan kargo işlemleri ile hassas yükler hızlı bir şekilde adresine ulaşır.

Genel ve özel olarak ikiye ayrılan kargolar, hava kargo sisteminde ihtiyaca bağlı olarak planlanır. Depolama ya da özel bir hizmet gerektirmeyen kargolar, genel kargolar arasında yer alır ve çoğunlukla tehlikeli madde, bozulabilir gıda kategorisine girmeyen ürünler burada yer alır. Özel kargolar ise özel hizmet ya da depolama gerektiren belirli parçalardır. Depolama, etiketleme, kabul edilme ve yükleme işlemlerinde özel kurallar uygulanan özel kargoların yüklenmesinde de hassas kurallar bulunmaktadır.

 

Hava Kargo Süreci Nasıl İşler?

Hava kargo süreci oldukça basit bir şekilde ilerlemektedir. Hava kargo işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak kargo firmaları ile görüşmeli ve bir konşimento (hava taşıma senedi) doldurmanız gerekir. Ardından diğer sigorta işlemleri ve poliçeler yapılır. Bu işlemlerin sonrasında ürün hakkında kargo firmasına bilgi verilerek gereken yüklemenin düzgün bir şekilde gerçekleşmesi sağlanır.

Hava kargo taşımacılığı mal sahiplerine esnek planlama şansı sunmaktadır. Yani bir ürünün istenilen zamanda yola çıkması sağlanabilir. Bu nedenle dünyanın birçok ülkesinde değerli olan eşyaların, teknoloji ürünlerin ya da araba gibi mekanik aletlerin taşınmasında hava kargo kullanılır.

Konşimento ve kargo transfer manifestosunun düzgün bir şekilde doldurularak kargo firması ile anlaşma sağlayan kişilerin malları, belirtiler tarihte hızlı bir şekilde teslim edilir. Bu süreç içerisinde firma müşterilerine gerekli bilgileri vermektedir.

 

Copyright 2021 SmallCargo. Her hakkı saklıdır.

limonagaci
Fiyat Al Whatsapp