Yurt Dışı Kargo Nedir?

Image
Image
  • 2023-03-20 19:08:48
  • Lojistik

Yurt Dışı Kargo Nedir?

Kargo, karayolu, denizyolu ya da havayolu ile taşınan mal ya da eşyalara verilen addır. Yurt dışı kargo ise herhangi bir malın ya da eşyanın ülke sınırlarını dışındaki farklı bir yere taşınması anlamına gelir. Yurt dışındaki kişilere ve ticari amaçlar ile kurum ya da kuruluşlara kargo göndermek için yurt dışı kargo firmaları tercih edilmektedir.

 

Yurt Dışı Kargo Ne Kadar Sürede Teslim Edilir?

Yurt dışına gönderilecek olan ürünün ya da herhangi bir eşyanın ne kadar süre içerisinde teslim edileceği bazı durumlara bağlıdır. İlk olarak kargonun boyutu ya da ağırlığı, bu durumu direkt olarak etkileyen faktörler arasındadır. Bunların yanı sıra kargonun hangi ulaşım aracı ile ulaşacağı da zaman açısından oldukça etkilidir.

Türkiye’den örnek verecek olursak, Avrupa’daki bir ülkeye kargo teslimatı daha kısa bir sürede gerçekleştirilirken, kıtalararası kargolar daha uzun sürede teslim edilmektedir. Tüm bunlara göre yurt dışı kargo ortalama 15 gün ile 45 gün arasında teslim edilmektedir.

 

Yurt Dışı Kargo Ücretleri

Yurt dışına giden kargolar için ücreti etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. İlk olarak kargonun gideceği ülke, fiyatı en çok etkileyen faktörler arasındadır. Bunun yanı sıra kullanılan servis tipi, yani Express ya da standart teslimat şekilleri de ücreti etkileyen faktörler arasındadır. Gönderinin zarf, koli ya da doküman olması da ücreti büyük oranda etkilemektedir.

Gönderilen kargonun hacmi ve ağırlığı da ücreti etkileyen faktörlerdendir. Yurt dışı kargo için fiyatı etkileyen faktörleri sıralayacak olursak;

  • Gönderi türü,
  • Gönderilecek olan ülkenin uzaklığı,
  • Servis tipi,
  • Gönderinin ağırlığı
  • Gönderinin hacmi.

Yurt dışı için kargo gönderimi yapmak isteyen kişiler, kargo ile alakalı olan bilgileri vererek ücret konusunda da bilgi sahibi olabilir.

 

Yurt Dışı Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Yurt dışı kargolarının takip şekli ile yurtiçi kargolarının takip şekli arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Kargo ile yurt dışına gidecek olan ürünün üzerine kargo firması bir barkod yapıştırmaktadır. Bu barkod müşterinin takip numarası olarak da geçmektedir. Çeşitli internet sitelerinden ayda kargo firmasının internet sayfasından kargo takip numaranı zile kargonuzun nerede olduğunu görebilirsiniz.

Yurt dışı kargolarda konum güncellemesi günlük olarak yapılmaktadır. Bu nedenle her gün bir kere kontrol etmeniz, kargonuzun nerede olduğunu öğrenmenize yeterli olacaktır. daha önceki yazımızda da söylediğimiz üzere yurt dışı kargolar en az 15 gün içerisinde verilen adrese ulaşmaktadır.

 

Yurt Dışı Kargo İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurt dışına kargo göndermek isteyen kişilerin iyi bir firma tercih etmesi ve firmanın bu konudaki çalışmalarına göz atması gerekir. Bunların yanı sıra gönderilecek olan kargonun teslim zamanı, fiyatı ve diğer unsurları da net bir şekilde öğrenilmelidir. Ayrıca kargo gönderiminde önemli ve gerekli olan bilgilerinde eksiksiz bir şekilde sunulması oldukça önemlidir.

 

Yurt Dışı Kargo İçin Firma Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yurt dışı kargo gönderimi için hizmet veren birden fazla firma bulunmaktadır. Bu firmaların nasıl seçileceğine dair müşterilerin bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Basit bir şekilde açıklayacak olursak yurt dışı kargo firmalarının ilk olarak güvenilir ve tecrübeli olması oldukça önemlidir. Ayrıca kargonun teslim tarihi ve firmanın taahhütleri de müşteriler için oldukça önemlidir.

Eğer sizde yurt dışına kargo gönderme gibi bir işlem yapacaksanız bu işi hakkıyla yapan ve profesyonel firmalara ürününüzü teslim etmelisiniz. Kargo için gerekli olan tüm detaylar ve bilgiler hizmet alacağınız firma tarafından size sunulacaktır.

 

Yurt Dışı Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk olarak kargo firması seçerken ne tür ürün göndereceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Ürününüze göre ihtiyacınızı karşılayabilecek kargo firmasını araştırmalısınız. Ağırlık, boyut ve ücret gibi sunulan hizmetlerin sizin için uygun olup olmadığına karar vermelisiniz.

Güven ve itibar, yurt dışı kargo konusu için oldukça önemlidir. Yurt dışı kargolar, yurtiçi kargolara oranla daha fazla kritik aşamadan geçmektedir. Kargonun sorunsuz ve hasarsız bir şekilde teslim edilmesi için güvenilir firmalardan hizmet almak oldukça önemlidir.

Profesyonel takip hizmetleri yapan bir kargo firması seçmek sizin için daha faydalı olacaktır. Kargo takip sistemleri, kargoların yolda olup olmadığını, teslim edilip edilmediğini ya da herhangi bir gecikme olup olmadığını sorgulamak için oldukça faydalıdır. Böylece kargonuz için koordine sağlayabilirsiniz.

Fiyatlandırmada kargo firması seçiminde oldukça önemlidir. Yurt dışı kargolar için ücretsiz hizmet sunmak mümkün değildir ancak uygun fiyatlarla hizmet sunmak müşteriler için en doğrusudur. Sizde fiyat seçenekleri için ilk olarak araştırma yapmalı ve bütçenize en uygun olan firmayı seçmelisiniz.

Copyright 2021 SmallCargo. Her hakkı saklıdır.

limonagaci
Fiyat Al Whatsapp