Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderirim?

Image
Image
  • 2023-03-27 13:22:55
  • Yurtdışı Kargo Ülkeleri

Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderirim?

Yurtdışı kargo, malzeme ve malların uluslararası alanda taşınmasını sağlayan bir hizmettir. Ağır, hafif, büyük ya da küçük her türlü eşyanın yurtdışına taşınmasını sağlayan yurtdışı kargo hizmeti, teknolojini de ilerlemesi ile büyük bir seviye atlamıştır.

Yurtdışı kargo taşıma işlemlerinde eşyaların taşınması için birçok kural ve düzenleme bulunmaktadır. Bu nedenle bu süreç biraz karmaşık olabilir. Başarılı bir kargo işlemi yapabilmek için nakliyat politikalarını bilmeli ve kargonuzun gümrükten geçmesi için gerekli olan evrakları toplamanız gerekir. Her ülkenin kendine has uygulamaları ve yasaları olduğu için yurtdışı kargo işlemleri, yurtiçi kargo işlemlerine göre biraz karmaşıktır. Bazı ülkelerin kuralları oldukça katıdır ve belirli olan ürünlerin kargo ile gönderilmesi yasaktır.

Yurtdışı kargo işlemi yaparken kişilerin eşyalarının kargo sırasında hasar almaması ve güvenilir bir taşıma için güvenilir firmaları tercih etmesi gerekir. Yurtdışına kargo ile ürün gönderirken ürünün gümrüğe takılıp takılmayacağına dair kesinlikle firmalardan bilgi alması gerekir. Ayrıca kargo firmaları ile görüşerek fiyat açısından bilgi alınması da oldukça önemlidir.

 

Yurtdışına Kargo ile Hangi Ürünler Gönderilir?

Yurtdışına kargo ile hemen hemen her ürünü gönderebilirsiniz. İlk olarak yurtdışına gıda ya da yiyecek gönderirken gıda israfı yapmamaya dikkat etmelisiniz. Gıda ürünlerinin birçoğu kolaylık bozulabilir. Bu nedenle kargo ile gıda gönderirken gönderim şeklini en hızlı olacak şekilde seçmelisiniz. Sağlık açısından zararlı olan, mikrop taşıyabilen ve çabuk bozulan ürünleri kargo ile göndermemeye dikkat etmelisiniz.

Yurtdışına kargo gönderirken uyulması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Yurtdışına çıkarılması yasak olan ya da farklı ülkelerin mevzuatlarına uygun olmayan eşyaların ya da ürünlerin kargo ile gönderilmesi yasaktır. Bu ürünler hakkında kargo firmalarının da müşterilerine gereken desteği sunması gerekir.

Çoğunlukla belirli olan kimyasal maddeler, takasının ya da ticaretinin yapılması uygun görülmeyen ürünler yurtdışı kargo işlemleri için kabul edilmemektedir. Bunların dışında birçok ürünü boyutuna ya da ağırlığına bakmadan yurtdışına gönderebilirsiniz.

 

Yurtdışına Kargo ile Hangi Ürünler Gönderilmez?

Yurtdışına kargo ile istediğiniz her ürünü gönderebilirsiniz denebilir ancak bu konuyu açmakta fayda vardır. Ticaret Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu ihracatı yasak olan ya da özel izin gerektiren belli başlı ürünler bulunmaktadır. Bu ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Uyuşturucu maddeler,
  • Yanıcı ya da patlayıcı özelliğe sahip olan maddeler,
  • Cansız ya da canlı hayvan,
  • Biyolojik silah olarak kullanılabilecek ürünler,
  • İnsan organı ya da bunun için kullanılan temel eşyalar,
  • Hızlı bozulan et ve süt gibi gıdalar,
  • Nakit para, ziynet eşyalar ya da senet gibi değerli eşyalar,
  • Tütün veya her türlü tütün ürünü,
  • Ağır kokan ve diğer kargolara etkileyecek olan maddeler,
  • Yurtdışına çıkışı kanun açısından yasak olan maddeler ve eşyalar.

Yurtdışına kargo göndermek istediğiniz zaman Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen güncel listeye bakarak göndermek istediğiniz ürünün yasalara uygun olup olmadığını kontrol edebilirisiniz. Bu ürünler belirli süreler ile güncellenmektedir. Bu nedenle güncel listenin teyit edilmesi gerekir. Ürünün yasalara aykırı bir ürün olması tamamen göndericinin sorumluluğundadır. Gönderilen ürünün yasaklı olduğunu anlaşıldığı halde Gümrük Müdürlüğü, Polis ve idari bilimler bilgilendirilerek paketinize size teslim edilmek üzere el konur.

 

Yurtdışı Kargo İçin Gerekli Olan Belgeler

Yurtdışına kargo gönderebilmek için bazı belgeler zorunlu olarak bulunmalıdır. Bu belgeler ile güzergaha bağlı kalarak kargo işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak belgenizin bulunması gümrükte zaman geçirmeyeceğiniz anlamına gelmez. Belirli belgelerin ve evrakların doldurulması gerekir. Bu belgeler kargo firmaları tarafından müşterilerine sunulmaktadır. Yurtdışı kargo için gerekli olan belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Proforma Fatura,
  • Konşimento Belgesi,
  • Gıda Sertifikası,
  • MSDS Belgesi.

Konşimento belgesi, yurtdışına gidecek olan kargonun verilen adrese güvenle teslim edilmesi için gerekli olan evrakların başında gelir. Ayrıca yurtdışına gönderecek olduğunuz kargo yalnızca dosyadan ibaret ise konşimento belgesinin doldurulması yeterli olacaktır. Proforma fatura, ihracat numunesi bulunduran kargolarda doldurulması gereken klasik evraklardan biridir. Gıda sertifikası, kargo ile yurtdışına gönderilecek olan gıda ürünleri için istenen bir belgedir. MSDS belgesi ise kimyasal ya da tehlike barındıran ürünlerin kargoya verilmesinde zorunlu olarak doldurulması gereken bir belgedir.

 

Yurtdışı Kargo Ücreti Neye Göre Belirlenir?

Yurtdışı kargo ücretini belirleyen birçok faktör bulunmaktadır. İlk olarak ürünlerin hangi ülkeye gönderileceği fiyatı doğrudan etkiler. Yani gönderilen kargo kıta içerisinde ise fiyatlar daha uygundur. Kıtalararası gönderimlerde ise fiyatlar daha maliyetli olabilir. Bunların yanı sıra kargonun hangi şekilde taşınacağı da oldukça önemlidir. Servis tipi, gönderim şekli, kargo ağırlığı ve hacim fiyatları da çeşitlilik yaratmaktadır. Web sitemiz üzerinden online olarak yurt dışı kargo fiyat hesaplaması yapabilirsiniz.

Genellikle kıta içerisinde basit ya da zarf gibi gönderimler oldukça ucuzdur. Ancak kıtalararası büyük paket ya da kolilerin gönderilmesi biraz pahalıya çıkabilir. Kargo gönderimi için dört farklı nakliyat şekli bulunmaktadır. Bunlar karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu şeklindedir. Yurtdışı kargo işlemlerinde bu dört yöntem tercih edilmektedir. Bu dört yöntemden herhangi biri seçildiğinde diğer yöntemlerde tek bir nakliyat sürecinin parçası olabilir. Bu yöntemlerde fiyatı etkilemektedir. 

Copyright 2021 SmallCargo. Her hakkı saklıdır.

limonagaci
Fiyat Al Whatsapp